FILMTIPS

Som jag sa till er såg jag ju Charlie St. Cloud för ett tag sedan, tänkte berätta lite om den!
Charlie St Cloud är en 2010 romantisk drama film baserad på Ben Sherwoodbästsäljande roman, död och liv Charlie St Cloud publicerades 2004 av Bantam Books. Filmen är regisserad av Burr Steers och stjärnor Zac Efron och Amanda Crew.Berättelsen är av Charlie St Cloud val mellan att hålla ett löfte som han gjorde till sin bror, som dog i en bilolycka, eller gå efter flickan han älskar. På vissa marknaderfilmen använde hela titeln på boken.
1 2 3 4 5

Om man är barnslig som jag såg tycker jag man absolut ska se Trassel, jag älskar barnfilmer!

Kungen och drottningen i ett kungarike långt borta ska när som helst få en dotter, när drottningen plötsligt blir dödligt sjuk. I ett desperat försök att bota henne börjar man söka efter en mytomspunnen blomma, som ska kunna hela alla sår. När man till slut finner blomman och maler ner den för att skapa ett läkemedel, vet man inte om att en gammal dam vid namn Gothel under hundratals år har vaktat och använt sig av blommans magiska krafter för att hålla sig ung genom att sjunga en speciell sång för den.

Drottningen blir så småningom frisk tack vare blommans extrakt, och hon och konungen får en dotter med hår lika gyllene som den magiska blommans kronblad. Gothel är dock rasande över att ha förlorat sin livskälla, och smyger en natt in på slottet för att klippa av spädbarnets gyllene hår, i hopp om att det har samma magiska kraft som blomman. När hon sjunger den magiska visan för barnet så skimrar hennes hår och gör Gothel ung igen, men i samma ögonblick som håret kapas så förlorar det sin gyllene färg och sin magiska kraft. Gothel stjäl därför den lilla prinsessan och flyr in i skogen, där hon gömmer sig i ett högt torn och uppfostrar flickan som om hon var hennes egen.

Nästan 18 år senare är den charmiga tjuven Flynn Rider på flykt med en kungakrona han stulit från slottet. För att undkomma vakterna gömmer han sig i ett ensamt torn, där det visar sig bo en flicka med långt, gyllene hår. Flickan, som bär namnet Rapunzel, har alltid bott i tornet och hon vill ut och se världen, men har inte vågat lämna sitt hem eftersom hennes mor, Gothel, har förbjudit henne från det. Men varje år på hennes födelsedag ser Rapunzel flygande ljus på himlen från sitt torn, och hon känner att dessa ljus lockar på henne. Fast besluten att ta reda på vad ljusen är och vad de kommer ifrån, utnämner hon Flynn till sin guide i utbyte mot Flynns stöldgods, som hon beslagtagit och gömt.

Flynn och Rapunzel ger sig nu ut på en oförglömlig resa, men att nå sitt mål är ingen lätt uppgift när de båda är jagade; Flynn av slottets vakter, och Rapunzel av Gothel.

1 2 3 4 5



Kommentarer
Postat av: klara

Trassel är inte alls barnslig :<

2011-07-20 @ 13:19:29

Kommentera här snygging!:

Namn:
Kom ihåg mig? Din epost ser bara jag

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Komentar:

Trackback
RSS 2.0